Het kasteelplein van Kasteel Amerongen wordt gerestaureerd tot een bomenplein met allure, passend bij het kasteel, Amerongen en de eisen van de huidige tijd. Heeft u fijne herinneringen aan het kasteel, het plein, Amerongen? U kunt bijdragen aan deze restauratie door 1,5 m2, een boom of een bankje te adopteren. Zo maken we er met elkaar een prachtig plein van! Een mooie manier van schenken. Kasteel Amerongen is een ANBI.

Bankjes
Er komen vijf bankjes op het plein: een plek om even te zitten, alleen of met elkaar. De kosten van het doneren van een bankje zijn 2 duizend euro voor 10 jaar. Op het bankje wordt een bordje met uw naam geplaatst, met in overleg bijvoorbeeld een korte tekst.

Bomen
De dertig zomereiken die geplant worden op het kasteelplein zijn minimaal twaalf jaar oud. Dit betekent dat ze door de kweker al minstens zes keer verplant zijn. De kluit van deze zomereik heeft een diameter van negentig centimeter en de bomen zijn ongeveer zes meter hoog als ze hun vaste plekje op het plein krijgen. Een deel daarvan is geadopteerd door de leerlingen van de Wilhelminaschool en de Vrienden van Kasteel Amerongen. Ook de donateurs van 1,5 m2 hebben met hun gift bijgedragen aan de bomen. U kunt een boom adopteren voor 800 euro. In overleg kan er een naamplaatje op de bescherming rond de boom worden aangebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 0343-563766 of email info@kasteelamerongen.nl.