25 januari 2022
De winter is van oudsher een uitstekende periode voor onderhoud. Deze traditie houdt Kasteel Amerongen dit jaar op grote schaal in ere.

Schilderbeurt
Sinds eind mei staat het kasteel in de steigers vanwege schilderwerk. De schilders zijn inmiddels aan de voorkant bezig en hebben per zijde een week of zes nodig.

Kasteelplein op de schop
Het kasteelplein wordt gerestaureerd. Een deel is al klaar maar een groot deel wordt momenteel aangepakt. Parkeren is daarom lastiger dan normaal. Het kasteelplein aan de kant van de Gasthuisstraat is wel beschikbaar.

Tuinpaden
Vanaf eind januari worden de tuinpaden vernieuwd. Komende week wordt daarmee gestart bij het paardengraf. De paden worden strakker en toegankelijker. Er zal in de tuin dus een en ander overhoopliggen. Houd hier rekening mee als u door de tuin wandelt.

Beuken
Omdat er behoorlijk wat beuken zijn aangetast door de bever die hier zijn buikje vol komt eten, is er schrikdraad gespannen langs de waterkanten. Op deze manier beschermt Kasteel Amerongen de eeuwenoude beuken waarin dit diertje graag zijn tanden zet. Het gespannen schrikdraad wordt aangegeven met een geel bordje.