Vanaf 4 juni staan de deuren van Kasteel Amerongen weer wagenwijd open voor bezoekers.

Vanaf die dag is de kasteeltuin ook weer te bezoeken. Na de coronasluiting die begon op 13 maart was het maandenlang akelig stil in het kasteel en de tuin.

Met een kleine staf werd er hard doorgewerkt de afgelopen maanden. Om het publiek zo veel mogelijk betrokken te houden bij het kasteel werd er elke week een live rondleiding gegeven op Instagram en werd er een webshopje opgericht zodat er toch wat kasteelartikelen verkocht konden worden. Een aantal vrijwilligers werkte door in de tuin, dat was hard nodig met het naderende voorjaar.

Coronamaatregelen

Vanaf 4 juni kan men op donderdagen door de kasteeltuin wandelen. Op vrijdagen, zaterdagen en zondagen kan men het kasteel en de kasteeltuin bezoeken. Entreekaarten zijn uitsluitend online te koop en met een vooraf vastgesteld tijdslot. Op de website staat het coronaprotocol dat is opgesteld om een veilig en verantwoord bezoek te kunnen garanderen.

Museumrestaurant

Restaurant Bentinck is geopend op dezelfde dagen als het kasteel. Bezoekers zijn welkom op het terras voor lunch, borrel en diner. In het poortgebouw op het kasteelterrein wordt tijdelijk het pop-up hamburgerrestaurant ‘Gatehouse burgers’ geopend: hamburgers gemaakt van lokale producten, gegrild op een Big Green Egg. Het hamburgerrestaurant opent op 4 juni. Meer informatie staat op de website.