In en rondom Kasteel Amerongen vinden van mei tot en met oktober 2022 weer bijzondere concerten plaats. Van zomerconcerten in het Zomerpaviljoen tot kinderconcerten, kamermuziek en meer op de eerste verdieping van het Kasteel. De serie Kasteelconcerten startte op 7 mei met Jos van Immerseel die het Kirkman klavecimbel uit 1756 en de Erard vleugel bespeelde.

De komende maanden geven (inter)nationaal gerenommeerde musici concerten op de galerij van het Kasteel en in het Zomerpaviljoen. De prachtige galerij met hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek en is daarmee uitermate geschikt voor de klanken van de piano, cello, viool en andere instrumenten. Het Zomerpaviljoen is een fraaie overkapping in de kasteeltuin waar bezoekers deze zomer kunnen luisteren naar onder meer jazz en volksmuziek.

Wereldberoemde musici
In deze serie Kasteel- en Tuinconcerten verwelkomen we de wereldberoemde Nederlands-Oekraïense pianist Anna Fedorova. Samen met haar partner, cellist Nicholas Schwarz en soloklarinettist van het Concertgebouworkest Olivier Patey speelt zij werken van Brahms en Oekraïense componisten. Ook pianist Valentina Tóth komt terug naar het kasteel. Samen met cellist Jobine Siekman heeft ze een prachtig programma met onder meer Beethovens meest geliefde cellosonate.

De Duitser Benedict Kloeckner,de Nederlands-Servische Maja Bogdanovic, de Spaanse Pau Codina en de Nederlands-Amerikaanse Nicholas Schwartz, vier topcellisten, spelen op 12 juni gezamenlijk in het Zomerpaviljoen. Zij delen hun verontwaardiging over de oorlog in Oekraïne en uiten dit door middel van hun gezamenlijk taal: muziek. Ze spelen muziek van onder andere Bach, Debussy, Piazzolla maar ook van Oekraïense componisten.

Overzicht concerten
Uiteraard staan er meer muzikale highlights op het programma. Het volledige overzicht van alle concerten is ook te zien op onze website.