Onlangs zijn de winkel van Kasteel Amerongen en het VVV-servicepunt verhuisd van het Poortgebouw naar de Oranjerie. Om de kaartverkoop coronaproof te kunnen laten verlopen was een ruimere locatie nodig. Ook de oude, erg kleine, kasteelwinkel kon door de coronaregels nauwelijks klanten ontvangen.Tijdens de tweede coronasluiting is de Oranjerie van Kasteel Amerongen opgeknapt en ingericht voor de kaartverkoop en kasteelwinkel Annebetje. Omdat bezoekers nu door de Oranjerie via de tuin naar het kasteel wandelen is de beleving completer dan tijdens de vorige situatie. Ook zijn de bezoekersstromen beter te reguleren en is de scheiding tussen de museumbezoeker en horecabezoeker duidelijker geworden met ieder een eigen ingang. De winkel, kassa voor kaartverkoop en het VVV-servicepunt zijn nu in één ruimte te vinden en lekker ruim van opzet. Een bijkomend voordeel is het prachtige uitzicht. Coördinator kaartverkoop en kasteelwinkel Jelica Honders: “Bij binnenkomst in de Oranjerie gaat de aandacht direct naar de hoge ramen, het betoverende uitzicht is een extra cadeautje voor bezoekers en medewerkers.”

De eerste bezoekers zijn welkom vanaf 19 november. De Oranjerie is tijdens openingstijden vrij toegankelijk.

Historie

De kaartverkoop, winkel en VVV hebben inmiddels ieder bijgebouw gezien. In 1988 bevond de winkel zich al in de Oranjerie. In periode daarna verhuisde de winkel van de oude garage, naar het Poortgebouw om zich uiteindelijk weer te vestigen in de Oranjerie.

Oleanders en citrusboompjes

De Oranjerie stamt uit de 19e eeuw en werd gebruikt om tropische en subtropische planten te laten overwinteren. In het geval van Kasteel Amerongen werden oleanders en citrusboompjes 's winters naar binnen gehaald. Wist u dat Kasteelwinkel Annebetje ook een eigen Facebookpagina heeft? Hier vindt u mooie producten, informatie en bent u als eerste op de hoogte van aanbiedingen.

Bekijk hier de openingstijden.