Zaterdag 16 februari 2019

Kasteel Amerongen noteerde vorig jaar meer dan 43.000 bezoekers. Om dat allemaal in goede banen te leiden zijn er dagelijks veel vrijwilligers in teams druk bezig op vele fronten. Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers die de verschillende teams komen aanvullen of versterken. Om u kennis te laten maken met al die verschillende doelgroepen organiseren wij op zaterdag 16 februari in de Oranjerie op het kasteelterrein een eigen banenmarkt. U bent dan direct in de gelegenheid om zich te oriënteren over alle werkgroepen die werkzaam zijn op het Kasteel en u kunt een oriënterend gesprek hebben met de coördinator van die groep die zelf aanwezig is om alle info te geven. Gratis toegankelijk!

De volgende werkgroepen zullen aanwezig zijn:

  • Dagmanagers: zij openen en sluiten dagelijks het Huys en ontvangen de gasten voor de rondleiding. Zij zijn de dus gastheren/vrouwen voor het Kasteel en zoeken dus aanvulling van het team met enthousiaste en gastvrije mensen..
  • Educatie-medewerkers: een klein groepje zeer enthousiaste dames die regelmatig kinderactiviteiten verzorgen op het kasteel. En zij verzorgen ook de inmiddels bekende zaklampentochten door het Kasteel in voor en najaar. Een aanvulling van dit team zou zeer welkom zijn.
  • Engelenwerkgroep: deze dames zijn met “engelengeduld” altijd bezig met het restaureren van tapijten, gordijnen enz. het geheel onder toezicht van onze textielconservator.
  • Moestuiniers: niet alleen voor de verkoop, maar ook voor de leveringen aan het Bentinck restaurant is dit team bezig met de historische moestuin en het kweken van verloren gegane “groenten”. Ook zij zijn op zoek naar aanvulling van hun team.
  • Podium-medewerkers. In het kasteel worden regelmatig concerten georganiseerd op de galerij. Dit team zorgt er voor dat niet alleen de medewerkers aan het concert ontvangen en begeleid worden, maar ook de concertbezoekers. Zij zorgen dus ook voor het klaarzetten de stoelen en de catering in de pauze. Dit kleine team is dan ook op zoek naar uitbreiding van hun team.
  • Rondleiders. Een uitgebreid team van enthousiaste en historisch geïnteresseerde mensen. Omdat nieuwe rondleiders tijdig opgeleid moeten worden zijn we nu al op zoek naar uitbreiding van dit team.
  • Siertuiniers en boswerkers: de siertuin is een van de paradepaardjes van Kasteel Amerongen. Iedere maandagmiddag en dinsdagmiddag kunt u een groep enthousiaste mensen in de historische moestuin vinden om er voor te zorgen dat alle bezoekers in de zomer weer een schitterende tuin aantreffen. En over enkel weken zult u zich kunnen vergapen aan een tuin vol met historische tulpen en narcissen. Wilt u zich aansluiten bij deze groep, zij zijn blij met nieuwe “groene vingers”
  • Medewerkers kasteelwinkel Annebetje: dit team is het eerste contact met de bezoekers. Zij verkopen de entreekaarten voor Huys en tuin, maar runnen ook de kasteelwinkel “Annebetje”. Een winkel met leuke cadeautjes, dus een gezellige omgeving. Met ingang van dit jaar wordt Kasteel Amerongen ook het VVV kantoor voor Amerongen, dus een leuke en uitdagende job voor gastvrije mensen.

Wij nodigen u hierbij dan ook van harte uit voor een bezoek aan onze banenmarkt op zaterdag 16 februari a.s. tussen 13:00 uur en 16:00 uur in de Oranjerie op het terrein van Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, Amerongen. U kunt zich ook altijd voor een oriënterend gesprek aanmelden bij vrijwilligers@kasteel-amerongen.nl Vermeld dan over welke werkgroep het gaat en de coördinator van die werkgroep neemt dan contact met u op om een afspraak te maken


Terug naar de agenda