Zaterdag 6 april 2019

Unieke bloembollentour op Kasteel Amerongen

In oktober 2018 zijn er tijdens de officiële aftrap van het bloembollenplantseizoen 75.000 lentebloeiers geplant in de tuinen van Kasteel Amerongen. Deze prachtige bloemen, waaronder de bijzondere historische tulp ‘Keizerskroon’ uit 1750, zijn in het voorjaar te bewonderen. Wilt u deze bijzondere aanplant graag zelf zien en er wat over horen? Meldt u dan direct aan voor de bloembollen tour op zaterdag 30 maart, 6 april, 13 april of 20 april om 14.00 uur!

Wat is er te zien?

Passend bij de klassieke stijl van Kasteel Amerongen zijn er diverse historische tulpen waaronder Tulipa ‘Keizerskroon’ (1750), ‘Marjoletti’ (1894) en de gevlamde Rembrandttulp ‘Insulinde’ (1915). Tevens werd in de kasteeltuin een exclusieve Muscari-collectie geplant: blauwe maar ook witte, roze en crèmekleurige druifjes. In het gazon tussen het koetshuis en het kasteel zijn twee stroken met nectarrijke stinzenbollen geplant waaronder boerenkrokussen, wilde narcissen, bostulpen en sneeuwroem (Chionodoxa). Deze bollen bieden de bijenvolken en andere bestuivers volop voeding en leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit. De verschillende soorten zorgen voor een gespreide bloei. Van februari tot medio mei zullen de lentebloeiers de kasteeltuin kleuren. Jacqueline van der Kloet, een bekende garden designer and plant specialist, heeft geholpen met het bedenken van de mengsels en het plantschema.

De bloembollentour

Tijdens de bloembollentour neemt een tuingids u mee door de kasteeltuin en gaat u samen de bijzondere aanplant bekijken. De gids zal u zo veel mogelijk over de bloembollen vertellen. De rondleiding duurt circa 1 uur.

Opgeven

Deze bloembollentour kost € 8,- per persoon. De museumkaart is niet geldig. Verkoop van tickets gaat uitsluitend online en het is niet mogelijk om tickets af te rekenen in kasteelwinkel Annebetje. Bestel uw tickets meteen door onderaan deze pagina te bestellen.


Terug naar de agenda