Zondag 30 juni 2019

Op zondagochtend 30 juni treedt de in New York woonachtige concertpianiste Magdalena Baczewska op in Kasteel Amerongen. Baczewska is op doorreis in Europa en heeft één ochtend de tijd om een concert te geven. Tijdens een ontspannen koffieconcert speelt zij haar persoonlijke favorieten Bach, Chopin en Ravel op de historische Érard-vleugel op de Galerij van het prachtige kasteel. Een ideaal muzikaal begin van de zondagochtend!

Veelzijdige pianiste

De Poolse pianiste Magdalena Stern-Baczewska (1980), heeft een veelzijdige carrière als pianist, klavecinist, pedagoog, musicoloog en artistiek directeur. Als concertpianiste trad ze op in grote zalen als Carnegie Hall en met toporkesten zoals de San Francisco Symphony en de China National Symphony. Ook gaf ze concerten met de wereldberoemde Amerikaanse violist Joshua Bell. Haar solotournee met Bachs Goldbergvariaties, zowel uitgevoerd op de piano als op het klavecimbel - een unieke prestatie - werd alom bejubeld, evenals haar CD-opname van hetzelfde werk op piano.

Van barok tot jazz

Speciaal voor de gelegenheid heeft Baczewska een recital samengesteld met de perfecte muziek voor de zondagochtend. Onder het motto ‘geen dag zonder Bach’ opent ze met de 6de Franse Suite van Johann Sebastiaan Bach. Daarna volgt muziek van haar beroemde landgenoot Frédéric Chopin. Via het lichtvoetige Jeu d’eau van de Franse componist Maurice Ravel sluit ze het recital af met twee ‘jazzy’ composities van nog de levende componisten Nikolai Kapustin en de Japanse Hiromi Uehara.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben er gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkman-clavecimbel, het Bätz-orgel en de Érard-vleugel uit 1870. De Stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. In deze indrukwekkende zaal met een hoog booggewelf en perfecte akoestiek treft u de portretten van van de voormalige bewoners van het kasteel.

Programma:

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Franse Suite Nr. 6, in E, BWV 817

Frédéric Chopin (1810 - 1849)
Mazurka op. 24, nr. 2
Mazurka op. 52, nr. 2
Nocturne in cis, op. posthumus

Maurice Ravel (1875 - 1937)
Jeux d'eau

Hiromi Uehara (b. 1979)
Green Tea Farm

Nikolai Kapustin (b. 1937)
Etude nr. 8 Finale
uit: Eight Concert Etudes, op. 40

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 30 juni 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda