Zaterdag 15 december 2018

Op zaterdag 15 december 2018 is de feestelijke opening van Keizerlijke Kerst op Kasteel Amerongen. Overdag is het kasteel regulier geopend van 11.30-16.00 uur met rondleidingen, maar in de avond is het pas echt feest! Het kasteel opent van 19.30 uur tot 21.30 uur haar deuren. Er wordt live muziek gespeeld en voor de kinderen is er een lampionnentocht. Daarnaast is er voor iedereen Glühwein en Chocolademelk beschikbaar. Het Onderhuys is voor iedereen gratis toegankelijk. Voor de rest van de kerstopenstelling betaalt u het gereduceerde tarief van € 5,00 p.p. Museumkaart is deze avond niet geldig.

Kerstmarkt

Er is diezelfde avond van 16.00 uur tot 21.00 uur ook een kerstmarkt voor de Hof. Deze kerstmarkt wordt niet door het kasteel georganiseerd, maar wij raden deze kerstmarkt wel bij u aan!

Lampionnenoptocht

Er is deze avond een leuke lampionnenoptocht voor de kinderen! Om 18.45 uur begint de lampion- en fakkeloptocht vanaf De Hof. De route is versierd met kleine straatlichtjes. De muziek van Ons Genoegen zal de optocht door het dorp naar Kasteel Amerongen begeleiden. Daar wordt de kerstboom ontstoken en is Keizerlijke Kerst geopend!

Programma:

16.00 uur - 21.00 uur Kerstmarkt op de Hof

18.45 uur Start lampionnentocht
Verzamelen op de Hof

19.00 uur Toespraak door directeur Herman Sietsma en ontsteken kerstboom met live muziek
Op het voorplein van het Kasteel met Glühwein en Chocolademelk door Restaurant Bentinck

19.30 – 21.30 uur Kasteel is geopend
Het Onderhuys (de onderste verdieping) is alleen deze avond gratis toegankelijk! Wilt u de hele kerstopstelling zien? Dan kunt u ter plekke in het Huys een gereduceerd entreekaartje kopen (pinnen is mogelijk). Er zijn deze avond geen rondleidingen, maar kunt u het huis op eigen gelegenheid bewonderen. Er zijn zaalgidsen aanwezig per ruimte die u de verhalen over het Huys vertellen.

Aanvullende informatie

  • Zaterdag 15 december 2018, van 19.30-21.30 uur
  • Onderhuys is gratis toegankelijk. Voor de rest van het Huys betaalt u het gereduceerde tarief van € 5,00 p.p. Museumkaart is deze avond niet geldig.
  • U kunt uw entreekaartjes betalen in de kasteelwinkel (vooraan het kasteelterrein) of in het Kasteel zelf.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958 BK Amerongen


Terug naar de agenda