Zondag 17 oktober 2021

Let op: kaartverkoop is afhankelijk van het opheffen 1,5 meter regel, later maken we bekend wanneer de kaartverkoop zal plaatsvinden.


Koop hier binnenkort online uw concertkaarten

Bent u lid van de Vriendenkring Kasteel Amerongen?

Ga dan via onderstaande knop naar 17 oktober september en klik op "specials" (helemaal onderaan)
Koop online uw vrienden-concertkaarten

  • Datum: Zondag 17 oktober 2021 aanvang aanvang concert 10.30 u.
  • Tijdstip: Inloop eerste concert vanaf 10.00, koffie vooraf.
  • Locatie: Galerij van Kasteel Amerongen
  • Entree: Volwassene € 12,50. Vrienden van Kasteel Amerongen € 10,-. Kinderen tot en met 18 jaar gratis.
  • Extra informatie: In verband met de de coronamaatregelen wordt men verzocht uiterlijk 09.50 aanwezig te zijn. Leden van één huishouden zitten naast elkaar, koop dan meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot een huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze.
  • Ticketverkoop: Uitsluitend online.

Wereldster bij Kasteel Amerongen
Dit duo bestaat uit de pianiste Anna Fedorova en Nicky Schwartz, die zowel de contrabas als de cello bespeelt. De uit de Oekraïne afkomstige Anna Fedorova is een wereldster, die meermalen optrad in de Grote Zaal van het Concertgebouw; de Amerikaan Nicky Schwartz speelt contrabas in het Concertgebouworkest en is daarnaast ook een virtuoze cellist. Zij leerden elkaar kennen via de muziek en zijn inmiddels ook een duo op het persoonlijke vlak. Naast hun liefde voor de muziek delen zij ook die voor oesters en kastelen. Zij namen zelf initiatief om op Kasteel Amerongen te komen spelen. Toen dat vorig jaar moest worden geannuleerd kwamen zij met het voorstel een registratie van een publiekloos concert in en rond het Kasteel te maken. Met een prachtige en fantasievolle video hebben zij onze Vrienden een grote dienst bewezen. Nu treden zij eindelijk live voor ons op met werken van Chopin, Schumann en Piazzolla. Zij brachten recent een CD uit: ‘ Stolen Pearls’ die in de NRC een 5 sterren recensie kreeg: “ Schwartz en Fedorova koppelen hun virtuositeit aan vertelkunst, waardoor de muziek nog lang in het gemoed blijft nazinderen”.

Programma
Chopin: Polonaise brilliante
Chopin: Ballade no 3
Schumann: Fantasiestücke
Boris Fedorov: Dedication
Andrew Blickenderfer: Canal variations
Piazzolla: Grand Tango


Terug naar de agenda