Zondag 17 oktober 2021

Let op: het SVKA concertbezoek is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs.
Het kasteel is gewoon voor iedereen te bezoeken die 1,5 meter afstand houdt.


Koop online uw concertkaarten

  • Datum: Zondag 17 oktober 2021 aanvang aanvang concert 10.30 u.
  • Tijdstip: Inloop eerste concert vanaf 10.00, koffie vooraf.
  • Locatie: Galerij van Kasteel Amerongen
  • Entree: Volwassene € 12,50. Vrienden van Kasteel Amerongen € 10,-. Kinderen tot en met 18 jaar gratis.
  • Extra informatie: Concertbezoek is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs. In verband met de de coronamaatregelen wordt men verzocht uiterlijk 10.10 uur aanwezig te zijn. Er is geen pauze.
  • Ticketverkoop: Uitsluitend online.

Wereldster bij Kasteel Amerongen
Dit duo bestaat uit de pianiste Anna Fedorova en Nicky Schwartz, die zowel de contrabas als de cello bespeelt. De uit de Oekraïne afkomstige Anna Fedorova is een wereldster, die meermalen optrad in de Grote Zaal van het Concertgebouw; de Amerikaan Nicky Schwartz speelt contrabas in het Concertgebouworkest en is daarnaast ook een virtuoze cellist. Zij leerden elkaar kennen via de muziek en zijn inmiddels ook een duo op het persoonlijke vlak. Naast hun liefde voor de muziek delen zij ook die voor oesters en kastelen. Zij namen zelf initiatief om op Kasteel Amerongen te komen spelen. Toen dat vorig jaar moest worden geannuleerd kwamen zij met het voorstel een registratie van een publiekloos concert in en rond het Kasteel te maken. Met een prachtige en fantasievolle video hebben zij onze Vrienden een grote dienst bewezen. Nu treden zij eindelijk live voor ons op met werken van Chopin, Schumann en Piazzolla. Zij brachten recent een CD uit: ‘ Stolen Pearls’ die in de NRC een 5 sterren recensie kreeg: “ Schwartz en Fedorova koppelen hun virtuositeit aan vertelkunst, waardoor de muziek nog lang in het gemoed blijft nazinderen”.

Programma
Chopin: Polonaise brilliante
Chopin: Ballade no 3
Schumann: Fantasiestücke
Boris Fedorov: Dedication
Andrew Blickenderfer: Canal variations
Piazzolla: Grand Tango

bij SVKA concerten verplicht coronatoegangsbewijs
De huidige maatregelen maken het mogelijk om concerten te organiseren waarbij tweederde van de zaalcapaciteit wordt benut. Het is daarbij verplicht dat bezoekers vanaf 12 jaar bij de ingang een coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/testen/herstel) tonen. Wanneer u dit bewijs niet kunt of wilt tonen, kunnen we u helaas geen toegang verlenen tot het concert, maar krijgt u uiteraard wel uw geld terug. Er hoeft dan in het gebouw geen afstand gehouden te worden, wel verzoeken we u om nog steeds een mondkapje te dragen wanneer u zich in het gebouw verplaatst.

Ongeplaceerde concerten
Dit betekent dat het mogelijk is dat u direct naast andere bezoekers plaats zal moeten nemen. Omdat iedereen in de zaal het coronatoegangsbewijs heeft moeten tonen, is het veilig om direct naast andere luisteraars te zitten.


Terug naar de agenda