Zondag 15 april 2018

Beluister mijn Gedachten

Beluister mijn Gedachten is een samenspel van poëzie en muziek, van woord en klank. T. Buwe (pseudoniem voor Tjeerd Buwe van Wimersma Greidanus) draagt eigen gedichten voor, afgewisseld door pianospel van Albine le Pair. De muziek, werken van Scarlatti, Chopin, Schumann, Liszt, Grieg en Debussy, sluit naadloos aan bij de sfeer van de gedichten.

T. Buwe, bioloog, is emeritus hoogleraar aan de faculteit geneeskunde van de Universiteit Utrecht en publiceerde gedichten in Vandaag 4 (1956, Bruna, Utrecht). Voorts bracht hij een aantal gedichtenbundels uit, als laatste de bloemlezing “Gedachtegoed” (2016, Ginkgo, Leiden). Zijn toegankelijke poëzie is vaak sterk beeldend en draagt soms een emotionele lading.

De pianiste Albine le Pair is afgestudeerd aan het Amsterdamsch Conservatorium bij Hans Dercksen. Van 1975 tot 2006 was zij als docente verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle. Als uitvoerend musicus heeft zij vooral strijkers en zangers begeleid. Tegenwoordig vormt zij een duo met de dichter T. Buwe en treedt zij op met soloprogramma's.

Ticketverkoop

Dit concert is uitverkocht!

Aanvullende informatie

  • Datum: Zondag 15 april 2018. Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Start concert om 11.00u
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Ticketverkoop: Online, zie onderaan deze pagina
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen.
  • Adres: Kasteel Amerongen, Drostestraat 20, 3958BK Amerongen

.....................................................


Terug naar de agenda