Zondag 16 juni 2019

Tekening: Barbara van Rheenen

Ensemble Beestenboel op Kasteel Amerongen

Weet jij hoe een ezel klinkt? En een zwaan? Of een forel? In dit concert gaan we kijken hoe de dieren die bij het kasteel horen klinken. En niet in echt, maar met muziekinstrumenten! Welk instrument klinkt het meest als een olifant? Een contrabas of een fluit? En welk dier kan je na doen met een klarinet? Met tien instrumenten gaan we de wondere wereld van de dieren in de muziek ontdekken. Het Ensemble Beestenboel spelen composities van onder andere Saint Seans, Prokofjev en Schubert, die allen betrekking hebben op dieren en muziek. Dit ensemble bestaant uit musici uit Amerongen en omstreken, bespelers van violen, altviool, cello, klarinet, hobo, fagot en piano.

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1780. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 16 juni 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda