Zondag 15 september 2019

Koffieconcert met zang

Het concert met Maria (16) en Anuschka (19) Pedano op 15 september belooft iets bijzonders te worden. Twee zeer getalenteerde zussen spelen hobo en altviool en wonnen beiden al tal van prijzen, ondermeer op het Prinses Christina Concours. Zij spelen samen en afzonderlijk, begeleid door de russische pianiste Maria Nemtsova.

Maria heeft ook faam verworven met het zingen van Franse chansons. Zo trad zij na de dood van Charles Aznavour op met diens liederen in het programma van Podium Witteman. Ter afsluiting van het concert zal zij enkele chansons zingen , begeleid door Anuschka.

Programma

Het programma is zeer divers. Het begint met romantische stukken van Klughart voor hobo, altviool en piano. Vervolgens speelt Anuschka (altviool) muziek van Brahms en een spetterend virtuoos stuk van Paganini: Carnaval in Venetie. Maria laat zich horen in romances voor hobo en piano van Schumann en besluit het concert met enkele franse chansons, ondermeer La Boheme van Charles Aznavour.

Biografie Maria Pedano

Maria Eugenia Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo. Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Sinds 2015 won zij verschillende eerste prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours, en het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians” in Moskou. Ze ontving de Bunschoten Jonger Talentprijs tijdens het Grachtenfestival en stond in de finale van het Concertgebouwconcours.

Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Jong Talent Festival op Schiermonnikoog en het Spivakovfestival in Moskou

Biografie Anuschka Pedano

Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Bruch, wist Anuschka al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. Zij startte haar altvioollessen bij Julia Dinerstein van wie zij nog altijd les heeft.

Anuschka heeft verschillende eerste prijzen gewonnen bij nationale en internationale concoursen, zoals o.a. het Britten Concours, het Prinses Christina Concours en het Concours Européen pour Jeunes Solistes. Sinds september 2016 maakt ze deel uit van het internationale strijkersensemble LGT Young Soloists waarmee zij soleert in Europa, Amerika en Azië.

Anuschka bespeelt een Franse altviool gebouwd door Gand &Bernadel Freres (Parijs, 1877) haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

Biografie Maria Nemtsova

Maria Nemtsova werd geboren in Moskou, Rusland. Ze won haar eerste pianoconcours op zesjarige leeftijd. Maria studeerde aan verschillende conservatoria in Moskou, Londen en Imola (Italië). Meerdere prijzen won Maria tijdens internationale pianoconcoursen, bijvoorbeeld in Rusland, Italië, Oostenrijk en de VS. Daarnaast trad Maria op in vele belangrijke concertzalen, zoals Carnegie Weil Recital Hall in New York, Kings Place en Steinway Hall in London, Boesendorfer Hall en Ehrbar-Saal in Vienna, National Center of Performing Arts in Beijing en Shanghai Oriental Arts Center in China, de grote zaal op het conservatorium in Moskou, International House of Music in Moskou.

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1870. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.
ooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 15 september 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda