Zondag 15 september 2019

Koffieconcert met zang

Koffieconcert van Maria en Anuschka Pedano. De 16-jarige, prijswinnende Maria Pedano speelt hobo en zingt Franse chansons. Haar zus Anuschka speelt altviool.

Biografie Maria Pedano

Maria Eugenia Pedano (2003) raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd vervolgde zij haar lessen bij Hans Roerade.
Toen zij tien jaar oud was, won Maria het Prinses Christina Junior Concours. Dit was een grote stimulans om haar hobostudie voort te zetten. Naar aanleiding daarvan mocht ze spelen op het Kinderprinsengrachtconcert 2014 en tijdens de Max Proms onder begeleiding van het Metropole orkest.

Sinds 2015 won zij verschillende eerste prijzen bij o.a. het Prinses Christina Concours, en het internationale concours “Gnessin Competition for Young Musicians” in Moskou. Ze ontving de Bunschoten Jonger Talentprijs tijdens het Grachtenfestival en stond in de finale van het Concertgebouwconcours.

Maria heeft gespeeld tijdens verschillende (internationale) festivals, zoals het Wonderfeel festival, het Grachtenfestival, het Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”, het Jong Talent Festival op Schiermonnikoog en het Spivakovfestival in Moskou

Naast hobospelen zingt Maria ook heel graag en volgt zij sinds twee jaar zanglessen bij Sarah Barrett. Ze heeft meegedaan aan musicalproducties zoals bijvoorbeeld “Moeder ik wil bij de Revue” van Joop van de Ende. In 2016 won zij het Concours de la Chanson Alliance Française.

In 2016 en 2017 was zij een paar maal te gast in het televisieprogramma Podium Witteman. Maria zit momenteel in de vierde klas van het Erasmuscollege in Zoetermeer en volgt nog steeds met veel plezier hobolessen bij Hans Roerade.

Programma

Het exacte programma wordt nog bekend gemaakt

Ticketverkoop

Bestel direct uw tickets onderaan deze pagina. Let op: vergeet niet uw reserveringsbevestiging mee te nemen naar het concert (geprint of zichtbaar op uw telefoon). Dit is namelijk uw entreebewijs.

Muziek op Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is sinds eeuwen een plek waar veel muziek klinkt. Vele beroemde musici hebben hier gespeeld op de bijzondere instrumenten zoals het Kirkmann-clevecimbel, het Bätz-orgel en de Erard uit 1870. De stichting Vriendenkring Kasteel Amerongen organiseert sinds jaar en dag concerten op de Galerij op de 1e verdieping van het Kasteel. Deze prachtige zaal met een hoog booggewelf heeft een mooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.
ooie akoestiek. Let op de Galerij is alleen via 3 trappen te bereiken en doorgaans vrij frisjes want onverwarmd. Zorg dat u zich hierop kleedt.

Meer informatie

  • Datum: Zondag 15 september 2019
  • Tijdstip: Inloop vanaf 10.30 met koffie en thee in het Onderhuys. Het concert start stipt om 11.00 uur. Het concert duurt circa 45 minuten.
  • Entree: Volwassene € 10,00. Kind tot en met 18 jaar gratis.
  • Toegankelijkheid: Het concert is helaas niet toegankelijk voor rolstoelen. De Galerij bevindt zich op de tweede etage van het Kasteel en is bereikbaar via drie trappen.


Terug naar de agenda