Zondag 27 juni 2021

Vandaag geeft Niki Jacobs twee concerten: om 14 uur en om 16 uur.

Koop online uw concertkaarten

Bent u lid van de Vriendenkring Kasteel Amerongen?
Ga dan via onderstaande knop naar 27 juni en klik op "specials" (helemaal onderaan)
Koop online uw vrienden-concertkaarten

  • Datum: Zondag 27 juni 2021 aanvang eerste concert 14.00 u. Aanvang tweede concert 16.00 u.
  • Tijdstip: Inloop eerste concert vanaf 13.30, drankje vooraf. Inloop tweede concert vanaf 15.30, drankje vooraf.
  • Locatie: De concerten vinden plaats in het zomerpaviljoen, een fraaie overkapping in de kasteeltuin. Waar u en de musici droog en beschut zitten bij een buitje of bij felle zon. Let op! Annulering bij slecht weer. U wordt tijdig op de hoogte gebracht en betaling geretourneerd.
  • Entree: Volwassene € 17,50. Vrienden van Kasteel Amerongen € 15,-. Kinderen tot en met 18 jaar gratis.
  • Extra informatie: In verband met de de coronamaatregelen wordt men verzocht uiterlijk (1e concert) 13.50 (2e concert) 15.50 aanwezig te zijn. Leden van één huishouden zitten naast elkaar, koop dan meerdere kaarten tegelijk. Behoort uw gezelschap niet tot een huishouden koop dan apart kaarten. Blijf op anderhalve meter afstand van elkaar. Er is geen pauze.
  • Ticketverkoop: Uitsluitend online.

Hartverwarmende voorstelling
The Ballad of Mauthausen, is een hartverwarmende voorstelling waarin de beroemde Mauthausen liederencyclus van componist Mikis Theodorakis centraal staat. Gekozen is om de liederencyclus van Mikis Theodorakis en Iakovos Kambanellis in te bedden in een breder verhaal: tussen de grote Joodse migratiegolf aan het einde van de negentiende eeuw en de revival van de Joodse levenswijze en cultuur in de Verenigde Staten. Door die opbouw is het groter dan enkel een ode aan onze vrijheid en eindigt de voorstelling uitbundig en vrolijk.

Niki Jacobs zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch voor een groot publiek over de hele wereld. Zij wordt internationaal gezien als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied. Haar missie begon meer dan twintig jaar geleden vanuit de wens om het Jiddisch dat vroeger in onze straten klonk weer te laten klinken in de Nederlandse theaters en natuurlijk vér daarbuiten. Samen met haar fenomenale ensemble slaat zij met deze voorstelling een brug tussen het Europa van toen en de muziekliefhebber van nu.

De musici zijn:
Niki Jacobs - Zang & gitaar
Ro Krauss - Altviool
Emile Visser - Cello
Ruud Breuls - Trompet
Peter van Os - AccordeonTerug naar de agenda