Help je mee een wandkleed te maken?

Werk jij mee aan het monumentale wandkleed van de Provincie Utrecht in Kasteel Amerongen?
Meld je aan!

DRADEN VAN ONS NEDERLANDSE SLAVERNIJVERLEDEN- UTRECHT
Vanaf 16 juli t/m 22 oktober 2024 zal Kasteel Amerongen als raamwerklocatie dienen voor een deel van het Utrechtse wandkleed uit het project ”Draden van ons Nederlandse Slavernijverleden”. In de hele provincie werken we samen aan de creatie van een groot wandkleed dat bijdraagt aan de bewustwording van de meerstemmigheid van onze nationale en regionale koloniale geschiedenis en het slavernijverleden. Op meerdere locaties zal er gezamenlijk aan een deel van het wandkleed gewerkt worden waarna het geheel door de hele provincie geëxposeerd wordt.

In Kasteel Amerongen wordt een houten raamwerk met een basisdoek geïnstalleerd waarop direct gewerkt kan worden onder leiding van de ‘Engelen’ (textielvrijwilligers) van Kasteel Amerongen. Onderdelen in diverse handwerktechnieken kunnen ter plaatse vervaardigd en later op het doek bevestigd worden.

Doe Mee!
Op dinsdagen van 11:00 tot 16:00 uur van 16 juli tot 25 oktober 2024 kun je meehelpen.
De ‘Engelen’ van Kasteel Amerongen zijn dan aan het werk aan het wandtapijt. We nodigen je uit om deel te nemen aan dit bijzondere project, als vrijwilliger, bezoeker, of door anderen uit je netwerk te betrekken. Iedereen is welkom om aan het wandkleed te werken!
Geef aan wanneer en hoe laat je wilt komen op dit formulier.

Wat verwachten we van jou:
• Interesse om met textiele technieken te werken. Ervaring verwelkomen we maar is niet noodzakelijk.
• Enthousiasme om samen dit project te realiseren. Nauwkeurig werken.
• In overleg met de coördinator van de locatie werken aan en voor het wandkleed.

Wat krijg je ervoor terug:
• Veel gezelligheid!
• Nieuwe vaardigheden opdoen.
• Bijdragen aan een uniek kunstwerk van Munir de Vries, met grote maatschappelijke waarde.
• Werken op een unieke locatie.
• Vermelding van je naam op de lijst van bijdragers (indien gewenst).

Het maakproces zelf is minstens zo belangrijk als het indrukwekkende, artistieke eindresultaat van de monumentale wandkleden. Het samen vervaardigen van een historisch geladen werk en dat vervolgens presenteren aan de buitenwereld levert immers reflectie, dialoog en bewustwording op. Zo raken verleden, heden en toekomst met elkaar verbonden en ontstaat er nieuw, gezamenlijk cultureel erfgoed, waarin onze herinneringen neerslaan.

Datum

17-09-2024

Tijd

11:00 - 16:00