Wij zoeken een gouden mandje!

Elisabeth en De Hazenberg
Oud-bewoonster Elisabeth von Ilsemann – Van Aldenburg Bentinck (1892-1971) was een dierenbeschermer van het allereerste uur. Zij hielp mee met het stichten van het dierenasiel De Hazenberg en ving zelf tientallen (zwerf)katten en honden op in het kasteel. De tentoonstelling Deftige Dieren is een ode aan deze bijzondere vrouw en als Stichting Kasteel Amerongen wilden wij iets speciaals doen voor het dierenasiel dat nog steeds bestaat. De Hazenberg is een regionaal opvangcentrum voor zwerf- en afstandsdieren, met name honden en katten. De regio bestaat grofweg uit de volgende gebieden: De Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Veenendaal, Rhenen en Scherpenzeel. Het asiel heet twee langzitters: Mieneke en Dusty. Deze twee prachtige honden zoeken nog een gouden mandje.

Mieneke
Mieneke zit al bijna één jaar in het asiel. Ze is een lief teefje en geboren op 22-03-2017. Over haar vorige baas weten we helaas niets, want ze was wel gechipt, maar alleen maar haar naam en geboortedatum waren geregistreerd. Toen Mieneke eerst aankwam in het asiel was ze erg onzeker en bang, maar gelukkig is dat nu bijna helemaal bijgedraaid. Ze begroet de medewerkers vriendelijk en enthousiast als ze ze ziet. Maar haar angst is helaas niet helemaal verdwenen: ze kan nog snel in elkaar duiken als ze iets niet vertrouwt. Ze ziet er heel stoer uit, maar dat is ze totaal niet. Het is een echte lieverd die veel liefde, geduld en aandacht nodig heeft.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over Mieneke? Neem dan contact op met het Dierenasiel De Hazenberg.


Dusty
Dusty is een gesteriliseerde Mechelse herder teef, geboren op 05-01-2012. Dusty zit ook bijna één jaar in het asiel en is dringend opzoek naar haar nieuwe baas. Dusty is afgestaan door haar baasjes omdat ze haar niet vertrouwden met de peuter. Ze is ontzettend lief tegen volwassenen en grotere kinderen die weten hoe ze met een hond moeten omgaan. Ze is een knuffelkont die het liefste op schoot zou kruipen. Ze gaat vaak lekker het bos in en hardlopen vindt ze heerlijk! Dusty kan alleen wel snel gestressed zijn, maar met liefde en geduld komt ze zeker tot bloei!

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie over Dusty? Neem dan contact op met het Dierenasiel De Hazenberg.