De werkgroep gidsen vertelt (bijna) dagelijks interessante verhalen over het Huis. Ze zijn enthousiast en gepassioneerd en weten voor elke groep een prachtig verhaal te vertellen. Ze doen dat door middel van rondleidingen en door als zaalgids te fungeren. In het geval van een rondleiding neemt de gids een groep bezoekers mee door het huis. Bij een zaalgidsopstelling lopen bezoekers op eigen tempo door het huis en treffen ze in verschillende zalen een gids.

De werkgroep is ingedeeld in daggroepen. Elke groep is verantwoordelijk voor de bezetting van zijn eigen dag. Ze zorgen we ervoor dat op de betreffende dagen ieder uur (of in de zomermaanden elk half uur) een rondleiding verzorgd kan worden. Een keer in de vier weken verzorgt een groep de bezetting op de zaterdag en zondag. Daarnaast worden er op afspraak groepsrondleidingen gegeven, soms buiten openingstijden van het kasteel.

Bent u bereid zich de geschiedenis van het Huis en de tuin eigen te maken en heeft u interesse in geschiedenis en cultureel erfgoed? Houdt u ervan om gepassioneerd verhalen te vertellen en kunt u omgaan met (grote) groepen? Dan is deze vrijwilligersfunctie wellicht iets voor u!