Met een gezonde bodem en een uitgekiend vruchtwisselingschema verbouwt een enthousiaste groep vrijwilligers groenten in de moestuin. Schoffelen, wieden, zaaien, poten, leggen, rooien, plukken, oogsten zijn de meest voorkomende en soms intensieve werkzaamheden. In de moestuin van Kasteel Amerongen verbouwen we allerhande groenten. Daar komt heel wat bij kijken. Bijvoorbeeld spitten, zaaien, poten en wieden, met als resultaat een fantastische oogst van mooie en lekkere verse producten. Die producten worden dan weer op Kasteel Amerongen verkocht. Om dat te kunnen blijven realiseren zijn we altijd op zoek naar mensen die onze passie voor de moestuin met ons delen.

Het moestuinteam zet zich in om jou als nieuwe vrijwilliger wegwijs te maken bij alle voorkomende werkzaamheden: hoe zet je een zaaibed uit, wat is voorkiemen, hoe bestrijden we bladluis, wat is het verschil tussen stokbonen en stambonen.
De groente is biologisch geteeld en heerlijk van smaak. Een bijkomend voordeel is dat de vrijwilligers van tuin en Huys voor een redelijk bedrag deze groenten kunnen kopen. De inkomsten worden gebruikt voor de aanschaf van zaden.

Er wordt op maandagmiddag en woensdagochtend gewerkt.
Jouw inzet en hulp zijn heel welkom!