Rampjaar! We bieden een nieuw programma voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs, gericht op het Rampjaar 1672. Kasteel Amerongen is dé plek in Nederland voor leerlingen om te zien en te ervaren wat de ramp in het rampjaar inhoudt. Passend binnen het tijdvak Regenten & vorsten is het programma zowel lesvervangend als verdiepend.


Educatief Programma 2022

Kasteel Amerongen is een prachtige leeromgeving voor leerlingen van basisscholen en voortgezet onderwijs, en studenten van het hoger onderwijs. Het is een heel geschikte locatie om specifieke lesstof aanschouwelijk te maken en te verdiepen. En daarnaast is een bezoek aan het kasteel ook gewoon ontzettend leuk!

Breng met uw groep een bezoek aan Kasteel Amerongen en maak met elkaar op een interactieve manier kennis met het cultureel erfgoed dat het huis en de tuinen van Kasteel Amerongen te bieden heeft.

Aanmelden via rondleidingen@kasteelamerongen.nl

Alleen op afspraak, minimaal drie weken vantevoren.

Heeft u zelf ideeën voor een programma op maat, dan kunt u contact opnemen via info@kasteelamerongen.nl. We denken graag met u mee! Aan programma's op maat kunnen eventueel kosten zijn verbonden.