Let op: aangepaste openingstijden

Vanaf 1 januari zijn we geopend van donderdag tot en met zondag van 11.00 - 16.00 uur. De Theeschenkerij is geopend tot 15.30 uur.

Kasteelcadeautjes en koffie op het terras

Kasteelwinkel Annebetje vindt u in de Oranjerie, direct aan uw rechterhand bij binnenkomst. Annebetje is vernoemd naar Anna Elisabeth Christina van Tuyll van Serooskerken, één van de sterke vrouwen van Kasteel Amerongen. U kunt er een heerlijke kop koffie of thee met lokaal lekkers drinken op het terras of een lekker ijsje eten.

Annebetje is vrij toegankelijk, dus ook zonder entreekaart kunt u terecht in de winkel of op het terras aan de rozentuin.

  • De kasteelwinkel is geopend van donderdag tot en met zondag 11.00 tot 16.00 uur.
  • De theeschenkerij is geopend van donderdag tot en met zondag 11.00 tot 15.30 uur.

Souvenirs, lokale producten en honing

Stap even binnen na een bezoekje aan de tuin of het kasteel of kom langs voor een lief cadeautje of een leuk souvenir van het kasteel. In de kasteelwinkel is het heerlijk om rond te neuzen. Naast cadeaus en souvenirs zijn er ook boeken te koop over de geschiedenis van Kasteel Amerongen en haar bewoners door de eeuwen heen. Honing uit onze bijenstal, geurige zeepjes, prachtige sjaals, bijzondere anzichtkaarten, jam, woondecoratie en leuke kindercadeautjes. Ook voor boeken, tijdschriften en notitieboekjes kunt u in de kasteelwinkel terecht. Het aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe bijzondere items. Ook zijn er CD’s te koop van concerten op het authentieke Bätzorgel van het Kasteel.

U bent van harte welkom in Kasteelwinkel Annebetje!

Theeschenkerij

Bij Kasteelwinkel Annebetje vindt u een kleinschalige theeschenkerij. Onze vrijwilligers staan hier voor u klaar met Peeze biologische koffie en Communitea Colombo thee. Het grootste gedeelte van onze producten is biologisch en deels lokaal ingekocht. De koffie is duurzaam en de thee is een beleving voor elke theeliefhebber. Geniet van onze producten op het terras met uitzicht op de rozentuin.

Eerlijke ijsjes van Merel's IJs
Deze zomer is er ook eerlijk ijs met pure smaken van Merel's IJs te koop. Het boerenijs wordt bereid met echte boerenmelk en vers fruit uit de Kromme Rijnstreek. De melk komt van koeien uit Werkhoven en het fruit wordt verzameld bij verschillende fruittelers uit de omgeving. Bij Annebetje zijn onder andere de volgende smaken te verkrijgen: koninklijke kersen, adelijke aardbei, chique citroen, chocolade parade en vanille verwennerij. Daarnaast zijn ook waterijsjes toegevoegd aan het assortiment: watermeloen-munt en peer-sinaasappel.

Afhankelijk van het seizoen kunt u ook groenten en fruit uit de eigen biologische moestuin kopen. Het verkooppunt vindt u in het prieeltje, dichtbij het kasteel, tussen de twee houten bruggen in.

VVV Informatiepunt

In kasteelwinkel Annebetje bevindt zich het VVV-informatiepunt van Amerongen en omstreken. Hier kunt u onder andere wandel- en fietskaarten en wetenswaardigheden over Amerongen en omgeving vinden.

Uitgelicht! Waterwandeling
Kasteel Amerongen is omgeven door twee grachten en ligt aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug, net in de uiterwaarden van de Rijn. Leer meer over de invloed van water op Kasteel Amerongen door over de dijken om het kasteel heen te lopen. Deze waterwandeling start bij het toegangshek van Kasteel Amerongen. U heeft geen app nodig.

Klik hier