Reguliere rondleidingen

Het museum is alleen onder begeleiding van een rondleider te bezoeken. De rondleiders vertellen het verhaal van de bewonersgeschiedenis. De rondleiding (circa 1 uur) wordt regelmatig aan een nieuw thema aangepast. Vanaf 3 juni 2018 tot en met 2 december 2018 is het thema: Help, de Keizer komt!. Klik hier voor meer informatie over deze themarondleiding.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Zaalgidsenopstelling

Elke derde zondag van de maand is er een zaalgidsenopstelling. Dit betekent dat er geen rondleidingen zijn, maar dat u op eigen gelegenheid het Huys kunt bezichtigen. In elke kamer staan er zaalgidsen die u de geschiedenis van het Huys kunnen vertellen.

De volgende data zijn:

  • Zondag 16 september van 12.00u tot 17.00u
  • Zondag 21 oktober van 12.00u tot 17.00u
  • Zondag 11 november van 12.00u tot 17.00u

Tuinrondleidingen

De tuin is op eigen gelegenheid te bezichtigen voor 4 EUR per persoon. U krijgt dan een tuinwandelingfolder mee. Wilt u meer weten over de kasteeltuin? Boek dan een tuinrondleiding. Een tuinrondleiding kost € 8,- per persoon + € 35,- per groep voor de rondleider. Reserveringen via rondleidingen@kasteel-amerongen.nl.

Rondleidingen voor groepen

Het is mogelijk voor een groep (minimaal 10 personen) een exclusieve rondleiding te boeken. Dit kan een reguliere of themarondleiding zijn. Buiten de normale toegangsprijzen betaalt u dan voor deze privé rondleider een bedrag van € 35,--. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er meerdere rondleiders noodzakelijk zijn.
Tijdens de openingsuren dient u zich vooraf te melden en te betalen in onze Ticketshop.

Buiten de reguliere openingstijden geldt een eenheidstarief van € 12,-- per persoon (geen museumkaart derhalve). De kosten voor een rondleider zijn € 50,--. Betaling gaat per factuur.

Reserveren kan tot uiterlijk twee weken voor de gewenste datum via een email rondleidingen

Schoolrondleidingen

Voor schoolrondleidingen gelden speciale tarieven. Neem voor meer informatie contact op door een email te sturen aan rondleidingen@kasteel-amerongen.nl en wij nemen z.s.m. contact met u op.