Reguliere rondleidingen

Het Huys is uitsluitend te bezoeken met een rondleiding. In ca. 1 uur maakt u kennis met het Huys en de unieke collectie.

De groepsgrootte is maximaal 12 personen.

Jaarthema

Kasteel Amerongen werkt aan de hand van themarondleidingen. Tot en met 30 december 2017 is er een rondleiding die specifiek ingaat op de kerst. Klik hier voor meer informatie. Van 4 januari 2018 tot en met 31 maart 2018 is de themarondleiding 'Kasteel Amerongen in Winterslaap' van toepassing. Winterse vertellingen voeren dan de boventoon. Klik hier voor meer informatie.

Openingstijden wintermaanden
De rondleidingen gaan vanaf 12.00 uur elk uur van start. De laatste rondleiding is om 15.00 uur. Wanneer het druk is kan het zijn dat elk half uur een rondleiding start. Informatie daarover kunt u verkrijgen aan de kassa.

Voor de actuele openingstijden kunt u hier klikken.

Van april t/m oktober kunt u elke derde zondag van de maand van 12:00 uur tot 17:00 uur (laatste toegang: 16:00 uur) het Huys op eigen gelegenheid bekijken. Er zijn dan vrijwilligers aanwezig om uw vragen over het kasteel en de collectie te beantwoorden. De normale toegangstarieven zijn van toepassing.

Rondleidingen voor groepen

Het is mogelijk voor een groep (minimaal 10 personen) een exclusieve rondleiding te boeken. Dit kan een reguliere of themarondleiding zijn. Buiten de normale toegangsprijzen betaalt u dan voor deze privé rondleider een bedrag van € 35,--. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen er meerdere rondleiders noodzakelijk zijn.
Tijdens de openingsuren dient u zich vooraf te melden en te betalen in onze Ticketshop.

Buiten de reguliere openingstijden geldt een eenheidstarief van € 12,-- per persoon (geen museumkaart derhalve). De kosten voor een rondleider zijn € 50,--. Betaling gaat per factuur.

Reserveren kan tot uiterlijk twee weken voor de gewenste datum via een email rondleidingen

Schoolrondleidingen

Voor schoolrondleidingen gelden speciale tarieven. Neem voor meer informatie contact op door een email te sturen aan rondleidingen@kasteel-amerongen.nl en wij nemen z.s.m. contact met u op.