Het nieuwe boek van Paul Moeyes is online te koop!

Een indrukwekkende beschrijving van het verblijf van Wilhelm II in Nederland

Het kleine keizersdrama in Amerongen door Paul Moeyes
Van november 1918 tot mei 1920 was Kasteel Amerongen het toneel van een klein keizerlijk drama. De Duitse ex-keizer Wilhelm II was aan het eind van de Eerste Wereldoorlog naar ons land gevlucht en door de Nederlandse regering ondergebracht op Kasteel Amerongen, als gast van de familie Bentinck. Op het Kasteel deed iedereen of Wilhelm nog steeds keizer was, maar ondertussen wachtte er buiten de kasteelmuren een boze wereld. Niet alleen lagen er nieuwsgierige journalisten en potentiële keizerkidnappers op de loer, maar al die tijd hing een zwaard van Damocles boven het kasteel: zou de keizer door de Nederlandse regering worden uitgeleverd aan de geallieerden om terecht te moeten staan als oorlogsmisdadiger?

Wat de keizer er toe bracht naar Nederland te vluchten, hoe de Nederlandse regering op zijn komst en de daaruit voortvloeiende uitleveringsverzoeken reageerde, wat daarbij haar afwegingen en beweegredenen waren, hoe de Nederlandse pers over de banneling in Amerongen schreef, welke de rol van koningin Wilhemina was in de hele kwestie en wat er ondertussen op Kasteel Amerongen gebeurde, wordt verhaald in Het kleine keizersdrama in Amerongen.

Paul Moeyes (1957) is docent Engelse letterkunde en geschiedenis aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij publiceerde Siegfried Sassoon: scorched glory en maakte diverse bijdragen aan tijdschriften als Neophilologus, Armamenteria, Historisch Nieuwsblad en Rijksmuseum Bulletin. Eerder verschenen Buiten schot - Nederland tijdens de Eerste Wereldoorlog en De Zwaardjaren (2017).

Paul Moeyes was te gast op NPO Radio 1. Terug luisteren? Klik hier.

Bestellen
Het rijkelijk geïllustreerde boekje is een uitgave van Kasteel Amerongen en te bestellen voor € 17,50 inclusief verzenden. Bestel via onderstaande link, en wij sturen u het boekje direct na verschijning (24 november) toe via de post! Vergeet niet uw adres in te vullen tijdens het bestellen!

Bestel Het kleine keizersdrama in Amerongen door hier te klikken