Kasteel Amerongen en daar omheen

Het dorp Amerongen is een prachtige plek. Het heeft prachtige bossen, uiterwaarden en mooie vergezichten. Helaas weet niet iedereen deze schoonheid te vinden. Daarom zijn er in samenwerking met NBTC Holland Marketing en CommunicatieCheck twee prachtige (wandel)kaarten gerealiseerd! Beide kaarten zijn verkrijgbaar in kasteelwinkel Annebetje.

Wandelkaart 1: Wandelen rondom Kasteel Amerongen

In het kader van de internationale campagne Kastelen en buitenplaatsen brengt NBTC Holland Marketing in samenwerking met Trage Tochten de wandelroute “Wandelen rondom Kasteel Amerongen” uit. De route bestaat uit een rondje, is 11 km lang en gaat maar liefst 90% over onverharde paden. De omgeving van Kasteel Amerongen heeft enorm veel te bieden en de wandeling voert langs vele hoogtepunten. Amerongen ligt midden in Nationaal Park Heuvelrug en daarmee is Amerongen een waar wandelparadijs. De wandeling voert door het schilderachtige dorp Amerongen, door de bossen, langs resten van grafheuvels uit de Midden en Late Bronstijd, over de Amerongse berg, langs de uiterwaarden en rivier de Rijn, oftewel een heerlijke wandeling met hier en daar ook een restaurant voor de innerlijke mens.

Deze wandelkaart is voor € 1,00 verkrijgbaar in de kasteelwinkel Annebetje. Heeft u de wandeling liever gratis digitaal? Download de wandeling via onderstaande knop.

Nederlands:
Wandelen rondom Kasteel Amerongen

Deutsch:
Wandern rund um Schloss Amerongen

Wandelkaart 2: Toeristische kaart Amerongen

CommunicatieCheck heeft met Studio Herder een toeristische kaart van Amerongen ontwikkeld. Op de voorkant een plattegrond van Amerongen met alle bezienswaardigheden en enkele wandelroutes. Op de achterkant informatie van toeristisch ondernemers in Amerongen (met eigen foto en informatie).