U koopt entreekaarten voor het kasteel (inclusief toegang tot de tuin) online, waarbij u een tijdsslot selecteert. Dit geldt ook voor Museumkaarthouders. Als u alleen voor de tuin komt, kunt u uw entreekaart direct aan de kassa kopen.
Een aantal zaken is belangrijk:

  • Scan uw online entreekaart altijd eerst in de Oranjerie (bij de kassa)

  • Op dinsdag tot en met vrijdag zijn er rondleidingen door het kasteel

  • Op zaterdag en zondag loopt u vastgestelde route door het kasteel. In elke zaal staat een gids die interessante verhalen kan vertellen

  • Tuinkaartjes zijn tijdelijk in prijs verlaagd (van € 5 naar € 3), omdat een deel van de tuin tijdelijk niet toegankelijk is in verband met schade aan de bomen door de afgelopen droogte-periode.

  • Museumkaarthouders graag tijdig afmelden bij verhindering zodat er plek is voor anderen via deze link (deze staat ook in de bevestigingsmail)

Prijzen
Volwassenen € 15,00
Kinderen (4 t/m 18 jaar) € 7,50
Kinderen t/m 3 jaar gratis
Museumkaart (op vertoon van fysieke kaart) gratis
Vrienden van Kasteel Amerongen (op vertoon van fysieke kaart) gratis
Bankgiro VIPkaart (op vertoon van fysieke kaart) € 12,00
Bankgiro VIPkaart kind (op vertoon van fysieke kaart) € 6,00
Leden Vereniging Rembrandt (op vertoon van fysieke kaart) gratis
ICOM/ICOMOS (op vertoon van fysieke kaart) gratis
CJP € 7,50
Studentenkaart € 7,50
Tuinkaartje € 3,00
Tuinkaartje kind t/m 12 jaar gratis

Museumkaart

Museumkaarthouders hebben gratis toegang (soms kan een toeslag gelden voor tentoonstellingen). Bezoekers die in het bezit zijn van een geldige Museumjaarkaart maar deze – om welke reden dan ook – niet ter plekke kunnen tonen, hebben geen recht op toegang. Kopieën of (digitale) afbeeldingen van de Museumkaart worden helaas niet geaccepteerd.

Verkoop van entreekaarten

Wij adviseren om voorafgaand aan uw bezoek aan het kasteel een online entreekaart te kopen. Zo reserveert u een tijdslot waarin u het museum kan bezoeken. Zonder reservering kan het voorkomen dat er geen plek meer is in de tijdsloten. Klik hier om te reserveren.