Het historisch ensemble van Kasteel Amerongen bestaande uit een tuin, hoofdgebouw, bijgebouwen en monumentale elementen als muren en bruggen is zeldzaam in Nederland. Uniek is dat de hoofdstructuur van dit ensemble nog grotendeels uit de 17e eeuw stamt. De verschillende generaties eigenaren hebben in de loop van de tijd wijzingen uitgevoerd die geheel binnen die 17eeuwse opzet zijn gebleven.
De twee bruggen vanaf de oprijlaan naar het voorplein, maken deel uit van die 17eeuwse infrastructuur. De bruggen zijn net als het kasteel prachtig sober vormgegeven. Het gaat om twee boogbruggen bestaande uit baksteen en natuursteen waarvan op één de datum 1673 is aangebracht.
De eerste brug met drie bogen verbindt de oprijlaan met het bastion
en de tweede brug met één boog het bastion met het voorplein.
Begin 20ste eeuw heeft Graaf van Aldenburg Bentinck de bruggen aangepast. Zo heeft hij o.a. smeedijzeren lantarens laten aanbrengen.

Helaas zijn de bruggen op dit moment in een slechte staat. Ze moeten daarom op korte termijn worden gerestaureerd.

Inmiddels heeft een aantal fondsen gelden toegezegd. Er blijft echter nog een aanzienlijk financieel tekort. Hieronder staat in een overzicht het dekkingsplan

De Stichting Kasteel Amerongen doet juist nu een beroep op U.

U kunt ons helpen het financiële tekort te overbruggen met een donatie.

Uw donatie kunt u natuurlijk geheel anoniem doen.
Doneert u een bedrag van minimaal € 1.000,-- , dan zorgen wij er allereerst voor dat u op de hoogte gehouden wordt van de voortgang en dat u wordt uitgenodigd voor de ingebruikname ceremonie. Tevens heeft u dan een jaar lang gratis toegang tot Kasteel Amerongen.

Wanneer u als donateur bij een donatie onder de € 1.000,--, ook op de hoogte wil blijven van de voortgang van het traject, vragen wij u in een email aan secretariaat@kasteel-amerongen.nl uw naam, emailadres en telefoonnummer op te geven.

ANBI
Stichting Kasteel Amerongen is aangemerkt als een culturele Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI), zodat donaties fiscaal aftrekbaar kunnen zijn. De Stichting verstrekt gaarne nadere informatie over schenkingen en legaten.

Het fiscaalnummer/RSIN van de stichting is 003984102

Financiele administratie
KvK: 41177210
BTW-nummer: NL003984102B01
IBAN: NL40 ABNA 0415 0614 82