25 mei 2017

Op Hemelvaartsdag kunt u weer dwalen door de zalen. Zaalgidsen helpen u op weg en geven graag antwoord op uw vragen.

Bespeling Historische instrumenten
In de 18e eeuw speelde de muziek in het leven van de bewoners een belangrijke rol. Dans en muziek vormden namelijk een belangrijk onderdeel van de adellijke opvoeding.
De muziekbibliotheek (bladmuziek) en een aantal muziek instrumenten zijn gelukkig bewaard gebleven. Op Hemelvaartsdag wordt er voor u gespeeld op het Klavecimbel.
Bespeling van het klavecimbel en toelichting over het instrument door Hannie Ritmeijer op de galerij om 13.30 en 14.30. (duur circa 30 minuten)

Voor de Kinderen
Overal om je heen zie je "wapens":

Nee, niet om mee te schieten......maar meestal te zien op schilderijen, op kasteelmuren en zelfs vaak op het gemeentehuis waar je woont. Weet jij b.v. wat het wapen is van Koning Willem Alexander of Koningin Maxima? En wat dichter bij : weet jij wat het wapen is wat hoort bij Kasteel Amerongen? Al een beetje niewsgierig geworden?

Heb je ze weleens goed bekeken al die leeuwen, griffioenen, eenhoorns en andere dieren? Soms ook heel simpel. Lang geleden hadden de ridders er één op hun schild, zodat iedereen wist bij wie ze hoorden. Bij ieder wapen hoort een familie met een verhaal. Veel families hebben ook nu in 2017 nog steeds zo'n wapen. In bepaalde gevallen kun je zelfs aan het wapen zien welk beroep men heeft.

Wil je er zelf ook eens één maken? Dat kan! Speciaal in de Mei Vakantie kunnen kinderen op Kasteel Amerongen een Heraldiek Wapen maken.

Niet alleen voor jongens hoor, ook meisjes hadden en hebben ook nu nog deze wapens.

Kom je ook van 13.30 tot 15.30 in het Kasteel in de Bentinckkeuken?

Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda