17 september 2017

KINDERACTIVITEIT 'MAAK JE EIGEN FAMILIEWAPEN'

Overal om je heen zie je "wapens". Nee, niet om mee te schieten, maar anderen! Meestal zie je ze op schilderijen, op kasteelmuren en zelfs vaak op het gemeentehuis waar je woont. Weet jij bijvoorbeeld wat het wapen is van Koning Willem Alexander of Koningin Maxima? En nu wat dichter bij : weet jij wat het wapen is dat hoort bij Kasteel Amerongen? Al een beetje niewsgierig geworden?

Lang geleden hadden de ridders een wapen op hun schild zodat iedereen wist bij wie ze hoorden. Bij ieder wapen hoort een familie met een verhaal. Veel families hebben ook nu in 2017 nog steeds zo'n wapen. In bepaalde gevallen kun je zelfs aan het wapen zien welk beroep men heeft.

Wil je er zelf ook eens één maken? Dat kan! Op zondag 17 september (13.30 - 15.30) kunnen kinderen op Kasteel Amerongen een Heraldiek Wapen maken. Deze activiteit is gratis!

BESPELING HISTORISCHE INSTRUMENTEN

Wanneer de kinderen Heraldieke wapens maken kunnen de ouders/begeleiders genieten van het bespelen van Historische instrumenten. In de 18e eeuw speelde de muziek in het leven van de bewoners een belangrijke rol. Dans en muziek vormden namelijk een belangrijk onderdeel van de adellijke opvoeding. De muziekbibliotheek (bladmuziek) en een aantal muziek instrumenten zijn gelukkig bewaard gebleven.

Hannie Ritmeijer vertelt op de galerij over de Erard vleugel en bespeelt haar om 14.00 en 15.00 uur (duur circa 30 minuten). Deze activiteit zit bij het entreeticket inbegrepen.

Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda