5 juni 2017

Beide Pinksterdagen is het Huys geopend.

Zondag 4 juni zijn er rondleidingen.
Maandag 5 juni is er in het Huys zaalgidsenopstelling.

De 5de juni staat in het teken van de "Dag van het Kasteel" met als thema "Rondom Kasteel en Buitenplaats"
Beleef dit thema in Amerongen in Engelse stijl.

In een grote tent op het Noordereiland wordt cream-tea met gebak geserveerd.
Het gebak wordt gemaakt door bewoners van het dorp Amerongen en vrijwilligers van kasteel Amerongen.
De cream-tea wordt op Engelse manier geserveerd met porseleinen kopjes, verse thee, etagères met heerlijkheden etc. De tafeltjes worden gedekt met witte kleedjes waarop mooie kleine boeketjes.

Mensen die bakken krijgen een gratis cream tea, en...... mogen gratis het Kasteel bezoeken. U kunt zich nog aanmelden om te bakken. Om een indruk te krijgen wat we precies bedoelen met het bakken kunt u kijken naar de Bakspelregels Graag een mailtje naar secretariaat@kasteel-amerongen.nl
Muziek zal deze cream-tea begeleiden. Er kan alleen contant betaald worden.

Op het gazon op Kasteelplein zullen demonstraties croquet gegeven worden door 5 tot 7 jongens in croquetkleding. Zij zullen het publiek betrekken bij het spel.

De Imker staat dit keer in de boventuin waar hij u en de kinderen alles zal vertellen over de bloemtjes en de bijtjes.

Het IVN(instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) staat naast de imker in de boventuin. Er worden 3 excursies gegeven voor ouder en kind. Samen met een begeleider beleeft u de tuin met netjes, verrekijker en vergrootglas om alles wat kruipt en vliegt te bewonderen.

De Historische toneelvereniging Chapeau informeert het publiek in het onderhuys op theatrale wijze over de werkzaamheden van het personeel.

De opbrengsten van die dag zijn voor het herstel van de twee bruggen die vanaf de grote ingang leiden naar het Kasteelplein.

Restauratie kost enkele honderdduizenden euro's. Daarvoor zijn al een aantal fondsen aangetrokken maar er blijft nog een klein gat over. Wanneer u een donatie wil doen voor dit doel kan dat uiteraard ook. U kunt dan uw gift overmaken op de rekening van de Stichting Kasteel Amerongen NL40 ABNA 0415 0614 82 onder vermelding van "donatie bruggenfonds". Deze gift is fiscaal aftrekbaar gezien de ANBI status van de stichting.

Deze dag wordt geïnitieerd door de Nederlandse Kastelen Stichting. Voor meer informatie zie https://www.dagvanhetkasteel.nl/kasteel/2017/315/kasteel-amerongen/

Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda