16 december 2017

Start Kerst op Kasteel Amerongen

U bent van harte uitgenodigd!

Kerst op Kasteel Amerongen wordt feestelijk geopend op 16 december 2017. Het hele dorp Amerongen viert op deze dag kerst. Het programma van de opening van Kerst op Kasteel Amerongen is daarom verbonden met de rest van de activiteiten in het dorp. Het programma is als volgt:

16.00 uur – 21.00 uur
Kerststal bij kaarslicht op de Hof bij de Andrieskerk (1)
De straten van het Oude dorp en de oprijlaan van Kasteel Amerongen zullen versierd zijn met lichtjes. Er is een levende kerststal en een gezellige sfeer op de Hof bij de Andrieskerk. Ook het Tabaksteeltmuseum is geopend. De Egelander kapel Leemkuulers in kersttenue zullen om 18.00 uur en 20.00 uur tot 21.00 uur optreden.

18.30 uur
Start lampionnenoptocht naar Kasteel Amerongen (1)
Vanaf de Hof lopen we langs de lichtjes naar Kasteel Amerongen. De Egelander kapel gaat ons voor. Iedereen is welkom! Neem wel uw eigen lampion mee.

19.00 uur
Ontsteken kerstboom op het voorplein van Kasteel Amerongen (1)
Kerst op Kasteel Amerongen zal feestelijk geopend worden door het ontsteken van de kerstboom en samenzang op het voorplein. De Future Ladies zingen in het Huys. Er is chocolademelk voor de kinderen.

19.00 uur tot 21.30
Avondopenstelling Kasteel Amerongen (2)
Het kasteel is deze avond geopend! Het Huys in kerstsfeer is natuurlijk het mooist in de avond. U kunt uw ticket kopen bij de ticketshop (bij de ingang van het terrein). U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bewonderen zonder gids.

(1) = vrij toegankelijk en gratis
(2) = reguliere entreeprijzen zijn van kracht

Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda