24 november 2018

Een verhelderend symposium voor elke geïnteresseerde!

Op zaterdag 24 november a.s. wordt in Kasteel Amerongen van 10.00-16.00 uur een conferentie gehouden over 'Wilhelmina en de komst van Wilhelm II'.

Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Wat was de achtergrond van zijn komst naar Nederland? En wat betekende zijn komst voor de hoogadellijke dynastie van de Hohenzollerns? Prof. Dr. Beatrice de Graaf en Prof. Dr. Jacco Pekelder zijn de sprekers.

Programma:

10.30-12.00 uur Prof. Dr. Beatrice de Graaf
Wat wist Wilhelmina?
Prof. Dr. De Graaf heeft onderzoek gedaan naar de vraag naar de betrokkenheid van Koningin Wilhelmina bij de komst van Wilhelm II; –die al speelt sinds 1918, maar nooit fundamenteel werd beantwoord- en presenteert haar onderzoeksresultaat;

12.30-14.00 uur Lunchpauze

met een gelegenheid om deel te nemen aan de thema rondleiding “Help, de keizer komt!” op Kasteel Amerongen –expositie Wilhelm II

14.00-15.30 uur Prof. Dr. Jacco Pekelder
De troonsafstand van Wilhelm II en daarmee het einde van de Hohenzollerns.
Op 28 november 1918 tekende Wilhelm II zijn abdicatie als Koning van Pruisen en keizer van Duitsland. Duitsland werd van monarchie republiek en het geslacht dat 600 jaren in Pruisen aan de macht was geweest raakte zijn positie kwijt.

Op beide lezingen zal een reflectie volgen van een Duits historicus.

Kosten en opgeven

Kosten van deelname € 50,00, incl. lunch, koffie/thee en een rondleiding door Kasteel Amerongen (met de aan de keizer gewijde expositie). Voor vrijwilligers van Kasteel Amerongen geldt een gereduceerd tarief van € 25,00. Studenten en vrijwilligers van Museum Huis Doorn betalen € 35,00. Let op: u bent wel verplicht uw vrijwilligers badge of studentenpas mee te nemen naar het symposium als u gebruik maakt van het gereduceerde tarief. Tickets zijn alleen, onderaan deze pagina, online te bestellen.

Tickets bestellen

Bestel uw tickets onderaan op deze pagina, of klik hier.

---------------------
Bent u vrijwilliger op Kasteel Amerongen? Bestel dan uw tickets hier.
Bent u vrijwilliger op Huis Doorn of bent u een student? Bestel dan uw tickets hier.

Naar Activiteiten of bekijk de volledige agenda